•  
  • Prijavite se

  • Prijavi se uz pomoć svog Facebook naloga

  •  
  •  
  • Vesti

  • Konkurs za projekte mladih u Obrenovcu, Vlasotincu, Aranđelovcu i Prijepolju

   10.oktobar 2017.

   Fondacija za mlade Obrenovca, Proaktiv, Udruženje "Ja sam za", Udruženje "Nova vizija" i Fondacija "Ana i Vlade Divac" pozivaju sve neformalne i formalne grupe mladih sa teritorija opština Vlasotince, Prijepolje, Obrenovac i Aranđelovac da podnesu predloge projekata Divac omladinskom fondu do 10. novembra 2017. godine.

   Svakim Divac omladinskim fondom upravlja sedam članica i članova, mladih ljudi iz lokalne zajednice, koji imaju ulogu Odbora koji raspisuje konkurse i odlučuje o finansiranju projekata neformalnih i formalnih grupa mladih sa teritorije te opštine.

   Ko može podneti predlog projekta Divac omladinskom fondu?

   - Formalne i neformalne grupe mladih od 15 do 30 godina (minimum pet mladih) koji žive na teritoriji opštine Vlasotince, Prijepolje, Obrenovac i Aranđelovac.

   Šta Divac omladinski fond podržava?

   - Projekte vrednosti do 100.000 dinara koji se realizuju na teritoriji opština Prijepolje, Obrenovac, Aranđelovac i Vlasotince i imaju za cilj poboljšanje života mladih u najrazličitijim oblastima: kulture, sporta, zdravlja, bezbednosti, zapošljavanja, obrazovanja, aktivizma i volonterizma

   - Originalne, zanimljive i korisne projekte koje podstiču druge mlade da se uključe i budu aktivni članovi sredine u kojoj žive;

   - Projekte koje odgovaraju na lokalne potrebe i imaju širok uticaj na zajednicu, posebno u ruralnim  sredinama;

   - Projekte koji se mogu realizovati od 25. novembra 2017. do 31. marta 2018.

   - Projekte za koje će mladi obezbediti pisanu podršku iz zajednice, od pojedinaca i kompanija, u uslugama, robi i/ili finansijskim sredstvima. Podrška mora iznositi najmanje 50% od ukupne vrednosti traženog iznosa od Divac omladinskog fonda. Recimo, ukoliko od Divac omladinskog fonda tražite 90.000 dinara neophodno je da od pojedinaca ili kompanija obezbedite sredstva, robu ili usluge u vrednosti od 45.000 dinara.

   Obrazac potvrde o doprinosu možete da preuzmete ovde.      

    

   Šta Divac omladinski fondovi ne podržavaju?

   - Projekte pojedinaca, političkih partija i javnih institucija;

   - Projekte i aktivnosti sa primarno humanitarnom svrhom;

   - Projekte koji pozivaju na bilo koji oblik nasilja i diskriminacije i promovišu alkohol, droge ili nezdrav način života;

   - Honorare za realizatore projekta;

   - Stipendije;

   - Nabavku računara, tableta, telefona, muzičke i video opreme (ozvučenja, kamera, foto aparata i sl.)

   Kako i do kada podneti predlog projekta?

   Zainteresovane grupe mladih mogu popuniti formu predloga projekta koju mogu preuzeti ovde i poslati ga isključivo kroz popunjavanje formulara u nastavku strane.

   Predlozi projekata dostavljeni na bilo koji drugi način ili poštom neće biti uzeti u razmatranje.

   Krajnji rok za dostavljanje predloga projekata je 10. novembar 2017. u ponoć.

   Šta nakon prijave predloga projekta?

   Nakon zatvaranja konkursa članovi i članice Divac omladinskog fonda uradiće prvi krug selekcije. Ukoliko Vaš projekat prođe prvi krug selekcije bićete obavešteni do 20. novembra 2017. i bićete pozvani na intervju. Na intervju je potrebno da dođe najmanje tri člana vašeg tima koji su navedeni kao kontakt osobe u predlogu projekta.

   Ukoliko vaš projekat ne bude prošao prvi krug selekcije, bićete obavešteni o razlozima ovakve odluke od strane odbora Divac omladinskog fonda.

   Ako budete podržani, kad počinjete s projektom?

   Predviđeno je da se svi podržani projekti realizuju u periodu od

   25. novembra 2017.  do 31. marta 2018. godine.

    

   Preuzmi prijavni formular

   Predlog projekta možete poslati ovde.

   Projekat realizuju Fondacija za mlade Obrenovca, Proaktiv, Udruženje "Ja sam za", Udruženje "Nova vizija" i Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa Opštinama Vlasotince, Aranđelovac, Obrenovac, Kancelarijom za mlade opštine Prijepolje i uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju. Projekat se u Obrenovcu organizuje uz podršku Građanskih inicijativa u okviru YouthBuild programa uz podršku YouthBuild International-a.

    

  •