•  
    • Prijavite se

    • Prijavi se uz pomoć svog Facebook naloga

    •  
    •  
    • Vesti

    • Održan Dan digitalnog aktivizma u KC Gradu

      24.januar 2014.
      Beograd, 24. januar 2014. - Juče je u KC Gradu, u organizaciji Fondacije „Ana i Vlade Divac“ i uz podršku  Fondacije za otvoreno društvo Srbija,  održan Dan  digitalnog aktivizma, jednodnevni događaj organizovan sa ciljem da se pokažu primeri dobre prakse i pomogne najširem krugu organizacija i mladih da saznaju više o mogućnostima korišćenja novih medija za aktivizam.
       
      Uticaj digitalnog aktivizam na mlade i primeri dobre prakse, bila je centralna tema ovog događaja na koju  su diskutovali predstavnici omladinskih organizacija i aktivisti.
       
      Na temu digitalnog aktivizma govorili su Snežana Bačlija Knoch, trener na Youth in Action programima, Jovana Tripunović, doktorantkinja na Fakultetu političkih nauka, Nikola Jovanović, bloger i preduzetnik, Ilir Gaši, aktivista i Milan Maglov, autor stranice Dnevna doza kreativnosti i Client Service Manager . 
       
      Obraćajući se prisutnima, predstavnici omladinskih organizacija iz Kruševca, Niša, Pirota, Raške, Iriga, Sombora, Novog Sada, Aleksinca i Beograda predstavili su 15 projekata realizovanih u okviru konkursa za omladinske projekte “Zdravo Internet”, koji su za cilj imali promociju zdravlja i zdravih stilova među mladima korišćenjem novih tehnologija.  
       
      Tako je, između ostalog, predstavljeno besplatno online psihološko savetovalište za studente “Pričajmo o tome”, festival kratkih filmova o prevenciji neželjenih maloletničkih trudnoća koje su snimali srednjoškolci , Tik Tak Fest, elektronska brošura “Moj slatki životni saputnik” sa pričama mladih ljudi o životu sa dijabetesom i mnogi drugi.
       
      “Zdravo internet”, podržan od strane Fondacije za otvoreno društvo Srbija, je 4. konkurs za omladinske projekte Fondacije “Ana i Vlade Divac” realizovan u okviru programa “Stvarno važno”, kroz koji je u prethodnih 14 meseci podržano ukupno 50 omladinskih projekata u 23 mesta u Srbiji.
       
    •