•  
    • Prijavite se

    • Prijavi se uz pomoć svog Facebook naloga

    •  
    •  
    • Vesti

    • Fondacija Ana i Vlade Divac saopštila rezultate rada u 2012. godini

      29.mart 2013.

       

      Beograd, 29. mart 2013. - Na koktelu održanom sinoć u hotelu „Zira“ pred mnogobrojnim prijateljima i dugogodišnjom partnerima Fondacije „Ana i Vlade Divac’’, predstavljeni su godišnji rezultati za 2012. godinu te najavljen novi veliki projekat - „Jedan u milion“.

      Tokom prošle godine Fondacija „Ana i Vlade Divac’’ je provodila niz akcija i projekata na četiri polja: podrška izbeglim i raseljenim licima, unapređenje uslova za kvalitetno odrastanje dece i mladih, razvoj socijalnog preduzetništva i podsticanje filantropije.

      „Fondacija je prošle godine obeležila pet godina postojanja i vrlo nam je drago da nas iz godine u godinu podržava sve veći broj partnera i prijatelja. Srećni smo i zadovoljni što se broj stambeno zbrinutih izbeglica i interno raseljenih lica svake godine povećava. Posebno smo ponosni na veliku podršku ljudi iz celog sveta, koji su prepoznali značaj  akcije „Da svi pomognemo“ i uz čiju pomoć su prikupljena sredstva za izgradnju četvrte zgrade za socijalno stanovanje.’’, rekla jeSnežana Divac predsednica Fondacije „Ana i Vlade Divac’’.

      Fondacija „Ana i Vlade Divac“ je u sklopu programaMožeš i Ti’’ do kraja 2012. godine stambeno, ekonomski i socijalno integrisala 491 porodicu izbeglih i raseljenih lica, uz pomoć UNHCR-a,  Komesarijata za izbeglice Republike Srbije , Grada Beograda, , i brojnih partnera, kompanija i građana iz Srbije i dijaspore. U okviru ovog programa pokrenuta je i akcija „Da svi pomognemo“, kojom su prikupljena sredstva za završetak kompleksa za socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima u Beogradu. 

      Kroz projekat „Vrednosti mladih u Srbiji” koji se drugu godinu realizuje realizuje uz pomoć USAID-a preko Instituta za održive zajednice,  Fondacija je tokom prošle godine podržala 30 omladinskih inicijativa širom zemlje i tako nastavila da sprovodi aktivnosti kojima osnažuje omladinski aktivizam i poboljšava uslove za život dece i mladih u Srbiji.

      U saradnji sa Eurobankom Fondacija je nastavila uspešno da sprovodi projekat „Veliko Srce“ u okviru kojeg su obnovljena četiri igrališta u državnim vrtićima širom Srbije.

      Fondacija kontinuirano ulaže u razvoj sopstvenog socijalnog preduzeća, širenjem palete proizvoda i mreže prodajnih mesta. Značajan doprinos ostvaren je u razvoju socijalnog preduzetništva kroz projekat „Ideja za bolje sutra“ koju Fondacija sprovodi uz podršku UniCredit Banke i UniCredit fondacije, podstičući preduzeća i porodice sa inovativnim idejama kroz dodelu nepovratnih sredstava. Krajem 2012.  započet  je i program podrške samohranim roditeljima.

      Fondaciji „Ana i Vlade Divac“ se u 2012. godini pridružilo preko 30.000 pojedinaca i veliki broj kompanija iz Srbije i dijaspore kroz niz dobrotvornih večera, koncerata, pozorišnih predstava, izložbi i drugih događaja širom sveta.

      Na koktelu je svečano predstavljen i novi, veliki projekat  „Jedan u milion“ koji je pokrenula Fondacija „Ana i Vlade Divac“ sa ciljem da motiviše ljude u Srbiji i dijaspori da preuzmu inicijativu i da zajedničkim snagama pomognu  rešavanje dugogodišnjih problema od najšireg društvenog značaja, za sadašnje i buduće generacije u Srbiji. Sva sredstva prikupljena u prvoj kampanji pod nazivom „Jedan u milion“ biće uložena u poboljšanje uslova za školovanje dece kroz nabavku opreme i rekonstrukciju osnovnih škola širom Srbije.

      Više o projektu i načinu na koji se možete uključiti možete saznati na stanici www.milionsrba.com

      Godišnji izveštaj možete preuzeti ovde.

    •