•  
    • Prijavite se

    • Prijavi se uz pomoć svog Facebook naloga

    •  
    •  
    • Vesti

    • Održan treći "Divac Ideja Forum"

      23.novembar 2012.

      Treći Divac Ideja Forum, konferencija posvećena definisanju i promociji pravih vrednosti, deo projekta „Vrednosti mladih u Srbiji“ održana je danas u Narodnoj banci Srbije. Projekat namenjen prvenstveno mladim ljudima pokrenula je Fondacija Ana i Vlade Divac“ uz donatorsku pomoć USAID-a i Instituta za održive zajednice (ISC) kako bi se nа jednom mestu okupili predstavnici civilnog, javnog i poslovnog sektora kao i ustanova kulture i medija.

      Na trećem Forumu učestvovali su Snežana Klašnja, pomoćnica ministarke za omladinu, Direktor Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Suzan Fric (Susan Fritz), te Ana i Vlade Divac kao i mnogobrojni predstavnici organizacija i udruženja mladih, donatori i predstavnici biznis i neprofitnog sektora.

      Obraćajući se prisutnima, osnivač Fondacije i promoter projekta Vlade Divac istakao je da je cilj projekta „Vrednosti mladih Srbije“ spajanje različitih komponenti društva radi identifikacije razlike između željenog i trenutnog stanja kada su u pitanju vrednosti mladih ljudi u Srbiji. U okviru projekta “Vrednosti mladih u Srbiji“ do sada je učestvovalo 250 mladih iz 90 formalnih i neformalnih organizacija koji su ukazali na to da su problemi koji njih najviše brinu zapravo zapošljavanje i obrazovanje, te problem koji se tiče bezbednosti mladih. “Krenuli smo vredno u realizaciju rešavanja tih problema kroz projekte koje smo pokrenuli ove i prošle godine.“, istakao je Divac.

      Ovogodišnji Forum imao je za cilj da predstavi dosadašnje rezultate, započete i realizovane omladinske projekate. U okviru trećeg Divac Ideja Foruma održana su tri okrugla stola koja su se bavila sledećim temama: zapošljavanje i obrazovanje mladih: kako do preduzimljivijih mladih, bezbednost mladih: kako sprečiti vršnjačko nasilje i onlajn aktivizam: internet u službi mladih.

      Treći Divac Ideja Forum organizovan je kao deo projekta “Vrednosti mladih u Srbiji“podržanog od USAID-a kroz program „Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva“ kojim rukovodi Institut za održive zajednice (ISC).

      Na dosadašnja dva „Divac Ideja Foruma“ održana u prethodnih godinu dana, definisani su problemi sa kojima se mladi susreću i predlagani načini za njihovo rešavanje.


      Agendu održanog Divac Ideja Foruma možete pogledati na www.stvarnovazno.org/dif

      Pogledaj okrugli sto Bezbednost mladih

      Pogledaj okrugli sto Obrazovanje i zapošljavanje

      Pogledaj okrugli sto Onlajn aktivizam

      Pogledajte galeriju slika sa Divac Ideja Foruma.

    •