•  
    • Prijavite se

    • Prijavi se uz pomoć svog Facebook naloga

    •  
    •  
    • Vesti

    • UČESTVUJTE U STVARNO VAŽNOJ NEDELJI!

      19.mart 2012.

      UČESTVUJTE U STVARNO VAŽNOJ NEDELJI!

       

      Beograd, 19. mart 2012. godine - U okviru projekta „Vrednosti mladih u Srbiji“ i javne kampanje „Stvarno važno“ koji se sprovodi od oktobra prošle godine, Fondacija „Ana i Vlade Divac“ u saradnji partnerima Krovnom Organizacijom Mladih Srbije i brojnim omladinskim organizacijama u Srbiji porkenuće projekat „Stvarno važna nedelja“.  

      U periodu od 19. do 25. marta 2012. godine, u okviru programa ’’Stvarno važne nedelja’’ biće organizovano više akcija širom Srbiji sa ciljem promovisanja pozitivnih vrednosti mladih ljudi, ali i skretanja pažnje na potrebe koje su našoj omladini od suštinskog značaja.

      Brojne planirane aktivnosti obuhvatiće sledeće inicijative, predavanja, performanse, radionice i mini-aktivacije, koje će sprovoditi razne omladinske organizacije u više od pet gradova u Srbiji:

      ·            Flash mob „Stvarno važno“, Trg Republike u Beograda, 24. mart u 12h - Organizacija Kreativnog Okupljanja - OKO

      ·         “Važne boje”, Trg slobode u Novom Sadu, 24. mart 2012. u 12h - Omladina JAZAS-a Novi Sad

      ·          “Šta je tebi stvarno važno u Zaječaru?” od 19. do 24. marta - Omladina JAZAS- a Zaječar

      ·         Forum teatar, Trg mladih u Kruševcu, 24. mart - Edukativni centar Kruševac

      ·         “Ljubav ne sme da stane”, Trg Republike (kod spomenika knezu Mihailu) u Beogradu, 25. mart u 12h - Omladina JAZAS-a Beograd

      ·         “Ako ljubavi nemam”, Plato u centru Velike Plane, 25. mart - Odred izviđača “10.OKTOBAR”

      ·         “Budi stvarno važan - volontiraj”, KC Grad u Beogradu, 29. mart u 18h- Mladi istraživači Srbije

      ·          “Sat za našu planetu”, više mesta u Srbiji, 31. mart - Saveza izviđača Srbije

      ,,Zadovoljstvo nam je da zajedno sa našim partnerima organizujemo projekat ’’Stvarno važna nedelja’’ koji ima za cilj da široj javnosti pokaže koje su to stvarno važne potrebe mladih ljudi u Srbiji. Ovom inicijativim koja se dešava u više gradova u Srbiji, zapravo promovišemo brojne pozitivne vrednosti, koje su naši mladi prepoznali kao značajne, a to su između ostalog: odgovornost, jednakost, prijateljstvo, sloboda, i mnoge druge’’ izjavila je Ana Divac, predsednica Fondacija i jedan od pokretača kampanje ’’Stvarno važno’’.

      Kampanja ’’Stvarno važno’’ organizuje se uz donatorsku pomoć USAID-a i Instituta za održive zajednice (ISC) sa ciljem da promoviše pozitivne ljudske vrednosti i da odgovorno utiče na buduće generacije mladih u Srbiji.

    •