•  
    • Prijavite se

    • Prijavi se uz pomoć svog Facebook naloga

    •  
    •  
    • Vesti

    • Održan prvi Divac Idea Forum

      21.oktobar 2011.

      Prvi Divac Idea Forum, konferencija posvećena definisanju i promociji pravih vrednosti, deo projekta „Vrednosti mladih u Srbiji“ održana je u beogradskom Domu omladine. Projekat namenjen posebno mladim ljudima pokrenula je Fondacija Ana i Vlade Divac, uz donatorsku pomoć USAID-a i Instituta za održive zajednice (ISC) kako bi se nа jednom mestu okupili predstavnici civilnog, javnog i poslovnog sektora kao i ustanova kulture i medija. Forum je buduće mesto diskusije o problemima mladih u Srbiji i mogućim rešenjima, kao i mesto promocije pravih životnih vrednosti.

      Na prvom Forumu učestvovali su Snežana Samardžić-Marković, ministarka omladine i sporta Republike Srbije, predstavnici donatorskih organizacija, Snežana i Vlade Divac, kao i Branislav Trifunović, promoter akcije „Stvarno Važno“, javne kampanje koja će kao posebni, društveno-odgovorni deo projekta, promovisati prave vrednosti.

      Obraćajući se prisutnima, osnivač Fondacije i promoter projekta Vlade Divac rekao je da se nada da su danas svi u prilici da čuju i otkriju nešto više o bitnim stvarima i problemima sa kojima se omladina u Srbiji trenutno susreće. Divac je naglasio da veruje da se ovakvim i sličnim akcijama doprinosi stvaranju zajedničke platforme za preispitivanje, definisanje i poboljšanje pozicije naše omladine. „Upravo su naši mladi nosioci sutrašnjice i o njihovom shvatanju stvarnosti i stavovima zavisi naša zajednička budućnost“, istakao je Divac.

      Na konferenciji su predstavljeni planovi i ideje o promociji pravih vrednosti i ponašanja među mladim ljudima u Srbiji. Učesnici su se složili da je neophodno da društvo učini veći napor kako bi se bolje razumeli problemi mladih i podstakla međugeneracijska diskusija uz promovisanje afirmativnih vrednosti.

      Na Forumu je predstavljenja kampanja „Stvarno važno“ www.stvarnovazno.org koja će nastojati da u narednom periodu promoviše prave vrednosti među mladima u Srbiji na interaktivni način. U kampanji učestvuju brojne poznate ličnosti: sportisti Nаđа Higl i Milorаd Čаvić, glumci Miloš Biković i Branislav Trifunović, umetnik Mаrčelo, Anа i Vlаde Divаc.

      Kampanja „Stvarno Važno“ i Divac Idea Forum početak su dugoročne, društveno-odgovorne akcije kojom Fondacija Ana i Vlade Divac planira da odgovorno utiče na buduće generacije mladih u Srbiji.

       

      Prezentacije sa Divac Ideja Foruma

      Radne grupe i identifikovani problemi

    •