•  
   • NAGRADA ZA NAJBOLJU IDEJU: 1000$
    • Balkanski fond za demokratiju

     Stvarno važna promena

     • 2 komentara
  •  
  •  
  • Prijavite se

  • Prijavi se uz pomoć svog Facebook naloga

  •  
  •  
  • Opis ideje

   07.januar 2013.

   Naziv organizacije: Funtasy Live

   Naziv projekta koji prijavljujete : Funtasy Live

   Tema predloga projekta : Kultura i slobodno vreme

   Rezime projekta:

   Iniciranje stvaranja kluba društvenih igara sa akcentom na igre fantazijskog i naučno fantastičnog tipa. Grad Požarevac karakteriše da ima oko 40.000 stanovnika u užoj gradskoj oblasti i približno još toliko u široj. Od tog broja značajan broj je mladih. Međutim, od svih sadržaja dostupnih mladima, u gradu postoje samo "kafići" i "klubovi" koja su i jedina mesta gde mogu da se sastaju i razmenjuju iskustva. Ne postoji bioskop, pozorište retko kada ima ikakve predstave (povremena i retka gostovanja pozorišta iz drugih gradova), niti postoje klubovi u kojima se radi bilo šta osim ispijanja kafa. Izuzetak su sportski klubovi koji takođe u zadnje vreme ne predstavljaju značajna čvorišta za okupljanje mladih. To sve stimuliše mlade da odlaze u veće gradove (studije i školovanja) i uglavnom nemaju želju da se vrate u grad koji ne nudi gotovo nikakve sadržaje za trošenje slobodnog vremena. Funtasy Live je mala ideja koja bi, ako uspemo da je realizujemo, dozvolila da se barem nešto ponudi mladima koji bi imali mesto na kom bi mogli da se pre svega zabave i druže a zatim i razvijaju svoju maštu i kreativnost kroz aktivne društvene igre koje su izuzetno popularne zadnjih godina u većim gradovima Srbije i odavno u inostranstvu.

   Cilj i planirani efekti projekta :

   Cilj projekta je da se obezbede prostor i rekviziti za održavanje redovnih sesija društvenih igara fantazijskog tipa. Prostor je zapravo već i obezbeđen uz napore volontera Funtasy Live, i sve što je potrebno je obezbediti rekvizite u koje spadaju različite tablične igre (board games) sa temama iz poznatih svetskih romana (Game of Thrones, Hobbit i slično), zatim špilovi kartičnih igara (Magic the Gathering i slično), rekviziti za FRP (Fantasy Role Play) u koje spadaju specijalne kockice, tablice i ostalo. Takođe, u prvom periodu će nekoliko volontera održavati i predavanja iz oblasti FRP-a kako bi se pomoglo da što veći broj zainteresovanih brzo i lako uđe u svet igre. Planirani efekti bi, ukoliko bi se sve ovo postiglo, bili ti da bi smo imali mesto okupljanja većeg broja mladih, stimulisanje istih da se bave maštovitim i kreativnim stvarima, asistencija u organizovanju književnih večeri, okupljanja na otvorenom, kreiranje kostima, maketarstvo... ukratko čitav talas aktivnosti inspirisanih fantazijskim i naučno fantastičnim motivima po ugledu na sadržaje i aktivnosti dostupne mladima u daleko razvijenijim sredinama. Uz dovoljan broj aktivnih učesnika, projekat bi kasnije postao samoodrživ, a podrška u početku bi bila dovoljna da ovo preraste u trajni sadržaj i aktivnost.

   Ciljna grupa: Svi zainteresovani sa akcentom na mlade od 15-25 godina starosti

   Aktivnosti po mesecima - vremenski okvir :

   Aktivnost/mesec 1 2 3 4 5 6
   definisanje termina i prostora u kome bi se organizovala okupljanja x          
    nabavka rekvizita (board games, karte, kockice...) x          
   štampanje i deljenje štampanog materijala x x x      
    održavanje okupljanja uz prisustvo edukatora iz već postojećih klubova društvenih igara x x x      
   organizovanje turnira u igri koja se pokaže kao najpopularnija       x    

    

    

   Struktura troškova :

   Opis Cena Količina Ukupno
   Stampanje promo materijala 20000 1 20000
   Putni troskovi za edukatore iz Beograda i Novog Sada 10000 1 10000
   Nabavka drustvenih igara tablicnog tipa 35000 1 35000
    Nabavka drustvenih igara karticnog tipa 15000 1 15000
   Nabavka rekvizita za FRP (kocke i ostalo)  5000 1 5000
       Ukupno 85000

    

    

    

    

    

    

    

   Opišite do tri inicijative na kojima ste učestvovali u prethodnom periodu : Volonteri FuntasyLive su drustveno aktivni i pomagali su u gotovo svim inicijativama mladih u proteklom periodu u gradu Pozarevcu, medjutim nijedna od tih inicijativa nije bila ni priblizno slicna ovom projektu tako da nije relevantno.

   Da li ste učestvovali u projektu "Vrednosti mladih u Srbiji" i kampanji Stvarno važno? : Ne, ali bi nam bilo drago da se ukljucimo u sve projekte u kojima bi mogil da doprinesemo da se sprovedu...

  •  
  • komentara: 2

   Komentari

  •  
   • Djole
    (pre 8 godina)

    Zasto bi neko finansirao tvoj hobi? Nadji istomisljenike i kupi sve sto ti treba, nista od toga nije skupo. Ne verujem da ovo zanima mnogo ljudi

   • (pre 8 godina)

    Odlicna ideja!!! Sto se ovakvih klubova tice, bas smo u zaostatku za ostatkom sveta. Ove igre su fenomenalne, podsticu mastu i kreativnost, a kako su igre drustvene, postoji i faktor nadmetanja. Pozarevcu zaista treba raznolikost, posto su trenutno ponudjene aktivnosti jednolicne i ogranicene.Volela bih da ova ideja pobedi.