•  
   • NAGRADA ZA NAJBOLJU IDEJU: Tablet
    • Fondacija Ana i Vlade Divac

     Stvarno važna ideja

     • 0 komentara
  •  
  •  
  • Prijavite se

  • Prijavi se uz pomoć svog Facebook naloga

  •  
  •  
  • Opis ideje

   04.novembar 2012.

    

    

    

    

    

   Opis inicijative: 

   U okviru inicijative „Sačuvaj prirodu, nauči i pokloni računar“ vrši se prikupljanje računarske opreme koja je odbačena u domaćinstvima, obrazovnim ustanovama, javnim i drugim preduzećima, nakon čega učenici škole vrše ispitivanje te opreme, njeno rasklapanje, sortiranje, servisiranje, sklapanje i ponovno instaliranje. Funkcionalna oprema koja na taj način bude sastavljena biće poklonjena učenicima koji nisu u stanju da je nabave, a svojim radom i trudom u školi je zaslužuju, a preostala oprema koja ne bude u funkciji i tako postane elektronski otpad biće prosleđena ovlašćenim firmama za njeno skladištenje. Aktivnim učešćem u realizaciji inicijative kroz rad u informatičkoj, ekološkoj i foto-video sekciji učenici škole dobijaju kvalitetnije obrazovanje, što doprinosi njihovom osposobljavanju za rad i buduće zaposlenje.
   Predložena inicijativa je usmerena na unapređenja uslova za život mladih, njihovo bolje i kvalitetnijje provođenje slobobnog vremena, afirmisanje dobrovoljanog i aktivnog angažovanja pojedinaca i grupa, kao i promovisanje volonterskog rada kao jednu od osnova civilnog društva. Istovremeno, utiče se na podizanje svesti kod građana o važnosti rešavanja problema elektronskog otpada i zaštite životne sredine, što predstavlja jedan od najvećih problema savremenog društva.
    

   Opis sprovedenih fundraising aktivnosti: 

   U cilju osnaživanja inicijative “Sačuvaj prirodu, nauči i pokloni računar” u Mašinsko-saobraćajnoj školi u Čačku su u periodu od 5.12. do 27.12.2012. godine organizovani turniri u malom fudbalu i odbojci. Cilj organizacije turnira bio je prikupljanje sredstava za nabavku opreme, alata, i pribora koji će se koristiti pri realizaciji inicijative, kao i za finansiranje štampanja materijala, flajera i letaka kojima će se promovisati ova ideja.

   Učenici škole su masovnim učešćem na turniru, uplatama kotizacije za učešće i svojim novčanim prilozima doprineli da se prikupe značajna sredstva za pomoć u realizaciji predložene inicijative. Na turniru u malom fudbalu učestvovalo je 43 ekipe od po 5 članova (ukupno 215 učenika), dok je na turniru u odbojci učestvovalo 14 ekipa sa po 8 do 10 članova (ukupno 120 učenika), a sve utakmice pratio je veliki broj posetilaca, učenika, nastavnika i gostiju.Troškove organizacije turnira u malom fudbalu, nabavke lopti, majica, pehara i diploma za pobednike obezbedio je sponzor turnira “Čačanska banka”.

   Centralni događaj je organizovan 14.12.2012.godine, kada su u fiskulturnoj sali u školi, pred velikim brojem posetilaca, odigrane finalne i revijalne utakmice. U finalnoj utakmici odeljenje 4S1 je pobedilo 2S3 rezultatom 3:0, nakon čega su odigrane revijalne utakmice na kojima su pored učenika učestvovali i ekipe profesora i sponzora turnira “Čačanske banke”.Pehar i diplome najuspešnijim učesnicima uručili su promoteriturnira,bivši učenici škole a sada uspešni fudbaleri, Darko Lazović fudbaler FK Crvena zvezda iz Beograda i Marko Zoćević fudbaler FK Borac iz Čačka.

   Tokom trajanja turnira naglašen je značaj korisnog i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, s obzirom da je poredtakmičara na turniru volonterski bio angažovan veliki broj učenika članovaUčeničkog parlamenta su vodili računa o organizaciji turnira,pratili redosled odigravanja utakmica, vodili zapisnike,  organizovali redarsku službu idrugo. Velikom uspehu ove akcije volonterski su doprineli i učenici angažovani u različitim sekcijama, sudije, profesori koji su pomogli u organizaciji turnira, iterenska ekipa “Crvenog krsta” je vodila računa o zdravlju učesnika.

   Iznos prikupljenih sredstava:

   38,000.00 dinara 

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

   O organizaciji: 

   Mašinsko-saobraćajna škola, Čačak
   srednja stručna škola za obrazovanje učenika u oblasti mašinstva, saobraćaja, mehatronike i umetnosti
   Dr Dragiše Mišovića 146
   32000 Čačak
   +381 32 372560
   +381 32 370640

   Saznajte više


   info@mssca.edu.rs
   www.mssca.edu.rs
   http://www.facebook.com/masinskosaobracajnaskola.cacak

    
  •  
  • Budite prvi koji će postaviti komentar.

   Komentari

  •