•  
   • NAGRADA ZA NAJBOLJU IDEJU: Tablet
    • Fondacija Ana i Vlade Divac

     Stvarno važna ideja

     • 0 komentara
  •  
  •  
  • Prijavite se

  • Prijavi se uz pomoć svog Facebook naloga

  •  
  •  
  • Opis ideje

   03.novembar 2012.

   Opis inicijative: 

   Cilj inicijative Ja znam šta je disleksija bio je širenje svesti o disleksiji kako bi se promenio odnos i olakšalo uključivanje dece i mladih sa disleksijom u društvo. Prvo srpsko društvo za disleksiju(PSSD) štampalo je liflet pod naslovom Da li znate šta je disleksija kojim je upućen poziv da se zajednica zainteresuje za razumevanje ove teškoće, kao i da započne prikupljanje sredstava za njeno društveno osvešćivanje. Pored toga, štampani su i posteri sa tekstovima „Ja znam šta je disleksija“, „Ja imam disleksiju“ i „Mi znamo šta je disleksija“. Veliki broj osoba fotografisan je kako drži neki od ovih postera i te fotografije, objavljene na sajtu i Face-book stranici udruženja, podržavaju kampanju upoznavanja zajednice s disleksijom.
    
   PSDD uputilo je poruku da je potrebna velika ljubav da se ostvari prijateljstvo sa drugarom koji ima probleme u školi zbog disleksije, podeli sa njim optimizam da će sve biti ok, da mu se da sloboda da neke stvari radi drugačije od drugih i podstakne hrabrost da izdrži sve nevolje i da svoje neobične ideje iznese na svetlo dana.
    

   Opis sprovedenih fundraising aktivnosti: 

   Ostvarena su četiri fundraising događaja. Tokom svakog događaja snimane su fotografije osoba koje drže propagandne postere.
    
   U Info room-u Kancelarije za mlade potpisan je Memorandum o saradnji PSDD i KZM na projektu „Ja znam šta je disleksija”. Tokom događaja, članovi i aktivisti su informisani na koji način mogu da se uključe u fandrejzing kampanju tokom realizacije projekta „Stvarno važno” i da dobiju materijal koji će dalje distribuirati potencijalnim donatorima, a to je bio i početak medijske kampanje širenja svesti o disleksiji. Događaj su zabeležili Studio B, Politika i TV Kopernikus.
    
   U Centru za edukaciju Speak up roditelji dece sa istim ili sličnim teškoćama upoznati su s osnovnim činjenicama o disleksiji a prikupljena su sredstva od zaposlenih logopeda i stručnjaka.
    
   Privatni klub zatvorenog tipa Pehar je mesto gde se tradicionalno okupljaju maturanti cele jedne školske generacije medju kojima ima socijalnih radnika , psihologa, vaspitača i profesora koji su i do sada pomagali udruženje svojim kontaktima, znanjem i iskustvom. Pored finansijske pomoći, ovaj događaj je omogućio da tekst lifleta, preveden na engleski, sada poziva na podršku Udruženju i iz Londona, Perua i sa oglasne table srpske crkve u Hamiltonu.
    
   Tokom tradicionalne manifestacije „Ulica otvorenog srca“ 1. januara 2013, postavili smo štand na kojem smo posetiocima delili info materijal i pozivali ih da doniraju sredstva. Svaku donaciju nagradili smo „stvarno važno“ narukvicom.
    
    

   Iznos prikupljenih sredstava:

   14,300.00 dinara 

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

   O organizaciji: 

   Prvo srpsko društvo za disleksiju je nevladino i neprofitno udruženje roditelja, disleksičara, svih relevantnih stručnjaka, kao i svih zainteresovanih pojedinaca, ustanova i institucija okupljenih radi ostvarivanja afirmacije i svih oblika integracije dece, mladih i odraslih osoba sa disleksijom. Počelo je sa radom kao neformalna grupa građana 2006. godine, a zvanično je registrovano 27.10.2010.

   disleksija@disleksija.org

    

   Saznajte više

   http://disleksija.org/

   http://www.disleksija.info/

   www.disleksija.info

   https://www.facebook.com/PrvoSrpskoDrustvoZaDisleksiju

    

  •  
  • Budite prvi koji će postaviti komentar.

   Komentari

  •